Ara

İlimizde düzenlenen Atletizm yarışmalarında okulumuz öğrencilerinden Zeynep Tanrıkulu il birincisi olmuştur. Öğrencimizi ve ailesini tebrik ederiz.

Kas

Samsun İlkadım 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulunda Zorbalıkla Mücadele Haftası 15 - 19 Kasım 2021 tarihleri arasında gerçekleşti ve   Tek İyi Bir Söz temasına sahipti. Zorbalıkla Mücadele Haftasını eğlenceli ve olumlu bir şekilde kutladık. Gün, öğrencilere yapmaları gereken önemli bir mesaj gönderdi. Hafta Tek Çorap Günü ile başladı. Zorbalıkla Mücadele Haftasının bir parçasıydı. Kutlamak için hepimiz benzersiziz dedik ve çocukların okula farklı çoraplar giyerek gelmelerini istedik. Farklı Çorap Günü eğlenceli olacak şekilde tasarlanmış! İnsanları kendilerini ifade etmeye ve bireyselliklerini ve hepimizi benzersiz kılan şeyleri kutlamaya teşvik etmek için bir fırsat!

Kas

Media Literacy Ambassadors  Etwinning Projemiz Avrupa Kalite Etiketi ile ödüllendirildi. İngilizce Öğretmenimiz Seçil Sezen  ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. eTwinning projemiz Social Media Ambassadors  15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Seçil Sezen ve İspanya IES Diego Torrente Pérez ortaokulu Sosyal Bilgiler öğretmeni Joaquina Gullien koordinatörlüğünde Canik Tevfik İleri Ortaokulu  İngilizce Öğretmenleri Gülşah Toraman ve Zeynep Civil  katılımı ile Türkiye ve İspanya  Ulusal Destek Servisi tarafından onaylanmış ve çalışmalarına Mart 2021 tarihi itibarıyla başlayan projemiz Haziran 2021 tarihinde sona ermiştir. Proje boyunca öğrencilerimiz e-Güvenlik öğrenmenin ve paylaşmanın keyfini çıkararak dijital vatandaşlığın sorumluluklarını keşfettiler. Sağlıklı bir bilgi diyeti oluşturdular. Sadece içeriği nasıl tükettiklerini değil, tükettikleri bilginin nereden geldiğini anlayan eleştirel düşünürler olmanın önemini anlamış oldular. Çeşitli web2 araçlarını kullandılar.

Kas

İngilizce Öğretmeni Yasemin Şengül ve 6/B sınıfı öğrencileri  Yummy Breakfast (Lezzetli Kahvaltı) ünitesi ile ilgili aktivitesi. Öğrenciler guruplara ayrılıp diyalog oluşturdular. Daha sonra diyalogları ezberleyip Role play (Rol Yapma) metoduyla sınıfta arkadaşlarıyla paylaştılar. Öğrencilerimiz yaparak,eğlenerek öğrenmiş oldu. İngilizce öğretmenimiz Yasemin Şengül ve öğrencilerine teşekkür ederiz.

Kas

15 Temmuz Şehitler İmam Hatıp Ortaokulu prestijli 'İklim Eylem Projesi Mükemmellik Okulu' ödülüne layık görüldü. Bu proje de emek veren tüm öğrencilerimize, İngilizce öğretmenimiz Seçil SEZEN'e ve projede desteklerini esirgemeyen Okul idaresi ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ekm

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Etwinning Projemiz Media Literacy Ambassadors (Medya Okuryazarlığı Elçileri)

SAMSUN - İlkadım eTwinning projemiz Social Media Ambassadors  15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Seçil Sezen ve İspanya IES Diego Torrente Pérez ortaokulu Sosyal Bilgiler öğretmeni Joaquina Gullien koordinatörlüğünde Canik Tevfik İleri Ortaokulu  İngilizce Öğretmenleri Gülşah Toraman ve Zeynep Civil  katılımı ile Türkiye ve İspanya  Ulusal Destek Servisi tarafından onaylanmış ve çalışmalarına Mart 2021 tarihi itibarıyla başlamıştır Projenin amacı, öğrencilerin e-Güvenlik öğrenmenin ve paylaşmanın keyfini çıkararak dijital vatandaşlığın sorumluluklarını keşfetmelerini sağlamaktır. Sağlıklı bir bilgi diyeti oluşturacaklar. Sadece içeriği nasıl tükettiklerini değil, tükettikleri bilginin nereden geldiğini anlayan eleştirel düşünürler olacaklar.

Ekm

May

Covid-19 pandemisi nedeni ile okullarımızda olamasakta okullar; idare ,öğretmen ve veli ,öğrenci işbirliği uyumu içinde uzaktan platformları kullanarak biraraya geliyorlar .Bu zor süreçte okulumuzda uzaktanda olsa  uyum içinde çalışmaya devam etmekteyiz.Okul rehber öğretmenimiz tarafından okul öğretmenlerimize  kriz yönetimi, öfke kontrolü ve stresle başa çıkma yolları konularını içeren 05.05.2021 tarihinde uzaktan eğitim platformu (zoom)kullanarak bir seminer düzenledik ve Bu konunun bu dönem için öneminden bahsettik. Katılım sağlayan herkese teşekkür ederiz.

Ara

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan Uzaktan Eğitimde sınavlar ve Yarıyıl tatili bilgilendirme rehberi sonucunda okulumuzda yapılacak sınavlar ve alınacak tedbirlerle ilgili Okul Müdürümüz kordinatörlüğünde  Okul Müdür yardımcımız eşliğinde okul öğretmnelerimizle çevrimiçi toplantı düzenledik.Toplantıda yapılabilecekler hakkında okul idaresi ve öğretmen işbirliği ile yapılacak sınavların tamamlanacağı öğerencileri bu konuda bilgilendirileceği konuşuldu.