T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / İLKADIM - 15 TEMMUZ ŞEHİTLER İMAM HATİP ORTAOKULU

Hedefler Projesi Etkinlik 3

 

Samsun İlkadım 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulunda 5. ve 6. sınıf öğrencilerim ve ben 3 ay süren dünya ve çevresel değişim başlıklı heyecanlı bir Hedefler Projesi araştırmasına katıldık.Take Action Global kurucu ortağı  Dr. Jennifer Williams ve öğretim görevlisi, araştırmacı ve yazar olan Koen Timmers  başkanlığında ve gençlik elçisi Ayush Chupra liderliğinde her hafta farklı aktiviteler yaptık. Proje Ocak ayında başladı ve Mart ayında sona erdi. Karşılama haftası

Karşılama Haftasında Hedefler Projesi ekibi lideri İnglizce Öğretmeni Tatiana Popa ve sınıf küresel hedefimiz olan Hedef 15 Karada Yaşam ile tanıştık. Haberler ve güncellemeler için www.goalsproject.org sitesi takip edildi.

 

Proje Hakkında

Proje 17 Küresel Hedefe yönelik farkındalık getirdi ve 115' ten fazla ülkeden öğretmen ile birlikte BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini kutlamak ve sınıfta harekete geçmek üzere başlatıldı. Bu 6 haftalık küresel işbirliği projesi için biz ve öğrencilerimiz uluslararası uzmanlarla tanışma, sorgulama, yeni metodlar yoluyla çalışma ve küresel hedefleri üstlenirken küresel sınıflarla işbirliği yapma fırsatına sahip olduk. Sınıflar 17 sınıftan oluşan gruplar halinde gruplandırıldı ve her birinin bir ekip lideri vardı.

 

İletişim ve İşbirliği

Takımımız Küresel Hedef 15 Karada Yaşam Tatiana Popa tarafından yönetildi ve güncellemeler, kaynaklar ve hatırlatıcılar her hafta paylaşıldı. Aktiviteler, sınıfları diğer küresel sınıflarla (kendi yaş aralıklarında) çalışmak üzere yönlendirmek ve bu yılki Çevre Temasına bağlantılı olarak atanmış bir Küresel Hedefe dayalı bir çözüm önermek için tasarlanmıştı.

 

Araştırma

Araştırmamıza Küresel Hedeflerle ilgili videoları izleyerek başladık ve ardından hedefimiz olan Hedef 15 Karasal Yaşam hakkında bilgileri okuduk. Öğrencilerimiz çeşitli web2 araçlarını kullanarak konu ile ilgili posterler, videolar, kelime bulutu ve bulmaca oluşturdular.

 

BM Merkezine Sanal Tur

Birleşmiş Milletler, tüm Hedefler Projesi öğretmen ve öğrencileri için NYC deki BM Genel Merkezinde özel bir Sanal Tur sundu. Bu tura katılmak bizim için çok iyi bir deneyim oldu.

 

Sınıf Hedefi

Sınıf Hedefimizi ''Kişiselleştirme'' olarak karar verdik. Projemiz bir kişi olsaydı ..... adı ne olurdu? Sınıf olarak ''Globella'' adını verdik. İlgi alanları ve yaşam tarzlarını belirledik ve ve bir dijital pano oluşturup paylaştık.

Projemizin ve Küresel Hedefimizin çevre ile olan bağlantıları için bir grafik düzenleyici oluşturduk. Projemizin gezegeni korumaya bağlanma yollarını ekledik.

Son hafta sınıflar nihai projelerinin bağlantısını bir dijital bir pano olan padlet'e eklediler. 

Bizim nihai proje bağlantımızda bir e-kitap oldu. Aşağıdaki linkten e-kitap  ulaşabilirsiniz.

Proje sürecinde öğrencilerin bağlılıkları, heyecanları, yaratıcılıkları, ve eleştirel düşünceleri olağanüstüydü. Bu ay sınıfımızla Goals Project ile Küresel Hedeflere ilk adımımızı attık. Dr. Jennifer Williams ve Koen Timmers , gurup liderimizi Tatiana Popa ve gençlik elçisi Ayush Chupra' ya bu muhteşem eğitim fırsatını bize sundukları için teşekkür ediyoruz.

 

2021 Hedefler Projesi'nin bir katılımcısı olarak, gelecek projelere katılmayı istiyoruz.

20-02-202320-02-202320-02-202320-02-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.02.2023 - Güncelleme: 20.02.2023 11:36 - Görüntülenme: 97
  Beğen | 1  kişi beğendi