T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / İLKADIM - 15 TEMMUZ ŞEHİTLER İMAM HATİP ORTAOKULU

Climate Action Project

15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu'na İklim Eylem Projesi Ödülü

15 Temmuz Şehitler İmam Hatıp Ortaokulu prestijli 'İklim Eylem Projesi Mükemmellik Okulu' ödülüne layık görüldü.

 

Samsun, 4 Kasım 2021. Bugün Samsun'daki 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu, Türkiye İklim Eylem Projesi Mükemmellik Okulu ödülüne layık görüldü. Tüm okul yaklaşımında iklim eğitimi konusundaki yoğun çalışmaları nedeniyle dünya genelinde yalnızca 250 okul tanındı. Ödül, Cartoon Network İklim Şampiyonları ve İklim Eylem Projesi tarafından verildi.

 

Cartoon Network İklim Şampiyonları, çocuklara toplu olarak gezegenimizin sağlığı üzerinde büyük bir fark yaratabilecek günlük zorlukları üstlenmeleri için ilham vermek için yola çıkan bir iklim değişikliği farkındalık girişimidir. Dünyaca ünlü bir çevre kuruluşu olan WWF ile işbirliği içinde geliştirilmiştir.

 

İklim Eylem Projesi, ABD merkezli, kar amacı gütmeyen bir eğitim olan Take Action Global tarafından 146 ülkede 2.700.000 öğretmen ve öğrenciyi kapsayan ücretsiz, küresel bir eğitim projesidir. Proje, öğrencilerin iklim krizini özgün yollarla öğrenmelerine ve çözümleri çevrimiçi olarak yaymalarına yardımcı olmayı amaçlıyor.

 

Tanınmış okullar geçen yıl için çalışmalarını sundular ve iklim eğitimi ve öğrenci çözümlerine okul çapında bağlılık da dahil olmak üzere kapsamlı kriterleri karşıladılar.

 

15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu

İklim Değişikliğinin yerel ve küresel nedenlerini ve etkilerini tartışarak videolar izleyerek araştırmamıza başladık. İklim Değişikliğinin nedenlerini, etkilerini ve çözümlerini her hafta en uzun listeye sunduk. Diğer okullardan videolar izledik, onlarla bağlantılı videolar izledik ve çalışmalarımızı paylaştık. Tartıştık, beyin fırtınası ve sunumlar yaptık.

 

Öğrencilerimiz aileleri ile röportaj yaparak ilgilerini artırdı. Ağaç diktik. David Pallashın eğlenceli bir webinarına katıldık ve legolar kullanarak çözümler bulduk. Bize bu muhteşem eğitim fırsatını veren Jennifer ve Koen'a teşekkür ederiz.

 

Seçilen 250 İklim Eylemi Projesi Mükemmellik Okulları, 4 Kasım 2021'de, dünya çapında 250.000 kişinin katıldığı yıllık çevrimiçi canlı bir etkinlik olan İklim Eylem Günü sırasında açıklandı. Etkinlik konuşmacıları arasında İngiltere Veliaht Prensi William, Seyşeller Başkanı James Alix NASA'da Rick Davis, NASA, Dünya Doğayı Koruma Vakfından Matt Larsen-Daw, Belkçija Veliaht Prensesi Esmeralda ve BM Çevre Programından Juan Pablo Celis Garcia ile birlikte sivil toplum temsilcileri katıldı.

 

Kazananlar, Cartoon Network'ün küresel hit dizisi The Amazing World of Gumball'daki birçok karakterin seslendirme sanatçısı Dan Russell ve 11 yaşındaki müzisyen, etkileyici ve tutkulu bir iklim savunucusu olan Nandi Bushell tarafından açıklandı.

 

Açıklama İngiltere Veliaht Prensi William "Gezegenimizi onarmak için gençlerin yaratıcılığına ihtiyacımız var. Buluş yapacak ve yenilik yapacak, bulunduğumuz noktanın ötesinde düşünecek ve geleceğimiz hakkında iyimser olacak öğrencilere ihtiyacımız var." dedi. Açıklama İklim Eylem Projesi lideri Koen Timmers "Gençlerin iklim değişikliği hakkında bilgi edinmekten fazlasını yapma kapasitesi var. Hepsi çözümler üretebilir, küçük adımlar atabilir ve başkalarına yaşam tarzlarını değiştirmeleri için ilham verebilir. Sonunda, öğrencilerin davranışlarının ve toplumun zihniyetinin değişmesi krizi çözmek için çok önemli olacak."dedi.

 

Dr. Jennifer Williams, İklim Eylem Projesi: "Eğitimci topluluğumuz, herkes için iklim eğitimini desteklemek için bir araya geldi. Öğrencilerin bilgiye, fikirlere ve gezegen için harekete geçme fırsatlarına erişmelerini sağlamaya kararlıyız ve bugün bu Mükemmellik Okulları tüm dünyaya öncülük ediyor." ifadelerin kullandı.

20-02-202320-02-202320-02-202320-02-202320-02-202320-02-202320-02-202320-02-202320-02-202320-02-202320-02-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.02.2023 - Güncelleme: 20.02.2023 11:49 - Görüntülenme: 139
  Beğen | 0  kişi beğendi